Coronaproof?


Potverdorie wat een periode zijn we sinds maart dit jaar ineens in beland! Luc en ik begonnen dit jaar met grootse plannen. De forecast zag er veelbelovend uit. Vol energie zijn we gestart in ons nieuwe grote kantoor, waar we aan ruimte en waanzinnig uitzicht geen gebrek hadden en hadden we 2 vacatures uitgeschreven. Om Justcurious naar de next step te brengen zochten we, na veel wikken en wegen, bedrijf onder de loep nemend, kritisch kijkend naar ons zelf, een Creative Director en een Operation Assistent. De eerste 2 maanden van 2020 hadden we alweer te gekke samenwerkingen op de agenda staan met o.a. TUI Nederland, Sunny Cars, RIU hotels, Viertaal College, nog een aantal partners, dus met een grote glimlach proostten wij in maart op het feit dat wij Futureproof waren, maar mijn god, wie had verwacht dat we ook Coronaproof moesten zijn?! Om eerlijk te zijn associeerden wij het woord Corona tot een paar maanden geleden alleen met mooie bestemmingen, zonnige terrassen, witte stranden, koude biertjes en heel veel leuke mensen om ons heen waar wij toffe concepten mee aan het ontwikkelen en uitvoeren waren....


En toen was het ineens 9 maart... de dag dat onze (reis)wereld ineens op z'n kop stond. Binnen 24 uur waren alle toffe klussen onhold gezet en al vrij snel daarna ook geannuleerd. De vacatures zijn weer terug het digitale mapje 'vacatures' in gegaan, het huurcontract van ons gave kantoor hebben we, na wat discussies met de niet geheel flexibele huurbaas, kunnen ontbinden en toen zaten we ineens thuis. De eerste week was er best enorm veel stress; ineens zagen we ons bedrijf Justcurious tussen onze vingers doorglippen, werden er verschillende scenario's doorgerekend, het bestaansrecht besproken, opnieuw in excel sheets forecasts gemaakt (gebaseerd op wat?) en keken we elkaar soms hopeloos aan. Een week later, toen de hele wereld ineens op z'n kop stond, kwam ook de realiteit en de ratio weer boven en stond alles toch wel in een ander perspectief. Gelukkig geen extra loonkosten, een werkplek waar we vanaf konden, geen hoge overheadkosten, een buffer op de bank en allebei nog gezond!


Terugkijkend heeft het ons ook veel dingen gebracht; Luc is volle bak aan het klussen gegaan in zijn huis en heeft zo'n beetje elke steen, elke bedrading, elke plug, moer en bout wel in zijn handen gehad. Het programma " Help mijn vent is klusser" is er soms niets bij, maar wat ben ik onwijs trots op hem wat hij allemaal eigenhandig aan het maken is en hoe hij überhaupt in de wedstrijd staat. Volgens planning staat er ergens in maart 2021 een spiksplinternieuw huis in dat super leuke wijkje in Haarlem, so fingers crossed.


Zelf heb ik mij de afgelopen periode eigenlijk wel vermaakt. Ik heb een aantal maanden elke week de zorg voor mijn omaatje van 94, die nog zelfstandig woont, op me genomen. Elke donderdag reed ik naar Zwolle om vervolgens een hele dag samen met haar te poetsen, te koken, te eten, te wandelen bij te praten en ervaringen te delen. Dit lijkt misschien niet bijzonder, maar zoals de meesten weten kom ik uit een Indische familie en realiseerde ik me dat ik in mijn 46 jaar mijn Omie nog nooit voor mezelf 'gehad' heb, dus wat een mooi en bijzonder cadeau!

Verder heb ik samen met Otto een aantal businessplannen uitgewerkt. Absoluut leerzaam en inspirerend, al was het wel even wat anders dan het initiële plan waar we mee bezig zouden zijn, want er stond een groot Liefdesfeest op de agenda op 12 & 13 augustus. Maar een Wedding op 1,5 meter had niet onze voorkeur, dus deze hebben we helaas, maar volledig achterstaand, verzet naar hopelijk 2021.

Gelukkig heb ik mijn '1-dag-per-week' projecten binnen Inholland University- Tourism Management- uit kunnen breiden en werk ik momenteel 2,5 dag per week voor deze leuke club. Inmiddels heb ik de gehele stage coordinatie overgenomen en probeer ik zowel de Nederlandstalige- als de |nternationale studenten een te gekke en leerzame ervaring op te laten doen binnen een passende stage van 20 weken. Leve mijn netwerk, maar wat zeker nog een uitdaging gaat zijn voor de ruim 90 stagiaires die in februari van start gaan. Dus mocht je nog een HBO stagiaire zoeken vanaf februari, let me know!


En zo rommelen we gestaag verder. Luc en ik zien elkaar wekelijks om ideetjes uit te wisselen, nieuwe plannen te maken, concepten te bedenken en andere markten aan te boren. De energie stroomt gelukkig nog steeds en langzaam begint er weer beweging te komen en zijn de eerste begrotingen weer de deur uit. Omdenken is key en laten we daar nu gelukkig heel goed in zijn!


Ooit zei een kleine topper tegen mij: "Don't give up tante, keep on trying"- Hij moet eens weten hoe vaak ik de laatste maanden aan deze woorden gedacht heb...Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten