Spring maar achterop bij mij...

Het eerste wat we zien als we het park inlopen zijn Nederlandse bierfietsen. Op zich niet heel vreemd, zouden we in Amsterdam zijn. Maar niets is minder waar....

10 dagen lang mogen we (wederom) filmen in het fenomenale Marokko. Elke keer als we hier zijn, maakt ons hart een extra sprong. De kleuren laten Luc niet los, de geuren prikkelen Nicole en de smaken overweldigen Wouter.

En weer ontdekken we nieuwe dingen tijdens het rondreizen. Zo hebben wij nooit geweten dat Marokko inmiddels een aardige surf scene heeft in en rondom Taghazout en zeer professionele golfbanen in Agadir.

Uiteraard hebben we ons ook weer laten betoveren door de endless woestijn, de grillige kloven van de Todra Gorge en de magie van Marrakech. En in laatstgenoemde lopen we, zonder enig verwachting, dus dat park in. Dat park, midden in de stad, is de thuisbasis van Pikala.

Pikala betekent fiets in het Arabisch en is een initiatief van Cantal Bakker en Erik van Heijningen. Twee Nederlandse kanjers die proberen het verschil te maken met een, voor ons zo vanzelfsprekend, vervoersmiddel.

Ondersteuning van onderwijs en werkgelegenheid

Pikala gebruikt de fiets om de lokale jeugd te onderwijzen en in te zetten in de sector toerisme en techniek. Ze trainen locals om professionele gidsen te worden om hen een extra inkomen te bieden. Ze hebben een trainingsprogramma voor jonge inwoners om fietsenmaker te worden. Opgeleid door Europese fietsexperts bieden ze kennisuitwisseling van Europa naar Marokko. Pikala biedt ook veel andere educatieve evenementen, zoals verkeersveiligheidslessen, fietslessen voor meisjes en het studentenfietsproject!

Milieu en recycling

Pikala promoot de fiets als een alternatief voor vervuilende auto's, bussen en scooters om een gezond milieu te ondersteunen. Daarnaast hebben ze een recyclingproject door oude fietsen uit Nederland naar Marrakech te brengen en ze hier op te knappen om ze te gebruiken voor sociale fietsprojecten. Door de diensten van Pikala te gebruiken, ondersteun je deze sociale doelen direct.

Rondje Souk

Dus vol goede moed sprong Wouter gewapend met zn camera achterop bij Luc die samen met een lokale gids van Pikala, een aantal figuranten en Nicole per fiets de Medina en Souk van Marrakech onveilig gingen maken. Nog wat onwennig en verrast worden we in eerste instantie aangestaard door de locals, maar al snel verschijnen er grote glimlachen op de gezichten en worden we toegejuicht en nagewuifd!

Nog nooit hebben we in al die keren dat we in Marrakech waren de Medina zo goed en intens leren kennen als nu. Wat heerlijk om lekker op je fiets deze bijzondere stad te (her)ontdekken en ondertussen een klein steentje bij te kunnen dragen aan dit mooie project!

Door het enthousiasme van het gehele Pikala team en de mooie stappen die Erik en Cantal aan het maken zijn; hebben wij besloten de banner op onze Homepage te wijden aan Pikala en iedereen te adviseren om een fietstour door Marrakech te maken als je er bent! Absoluut een MUST DO en succes verzekerd...

www.pikalabikes.com

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten