Werken met de toekomst

Druk bezig met het reisverslag te monteren van de Reiswerk Studenten Challenge 2016! Al vijf jaar lang worden wij door Reiswerk ingehuurd om in de gamification, dagvoorzitterschap, filmwerk, Student Profiel Analyse en consult tijdens de Reiswerk Studenten Challenge te voorzien.

Dit is een week in het buitenland, waarin de excellerende studenten van de vijf toeristenopleidingen in Nederland ondergedompeld worden in alles wat er vandaag de dag speelt in de reisindustrie. Het doel is om ze klaar te stomen voor de reisbranche, maar ook om ze platform te bieden zodat de branche hen leert kennen.

Dit jaar zijn we voor de lustrumviering in mei naar Ohrid, Macedonië vertrokken en hebben weer een superweek gehad, ik kan niet anders zeggen.

Het is zo mooi om met de studenten te werken en ze proberen te kietelen om na te denken over hoe ze hun toekomst willen gaan invullen. Tuurlijk ligt de wereld nog voor ze open en bespelen hun ideeën nog het volle spectrum, zoals het hoort bij mensen van rond de twintig. Wij hebben ook niet de wijsheid in pacht in deze constant veranderende wereld, maar onze insteek komt voort uit het proberen te koppelen van potentie aan levensgeluk.

Kijk niet naar wat je vader wil, je beste vriend goed kan of wat de media indoctrineert, nee, wat wil jij? Wil je eigenlijk vier kinderen krijgen en parttime werken op een reisbureau? Prima, omarm het en weet het van jezelf. Eigen baas en een imperium opzetten, go for it, maar wat is dan je plan? Vlogger worden? Top. Hoe onderscheid je je van de 30.000 anderen, die ook een digital nomad willen worden?

Er is geen goed of slecht antwoord, het enige waar het om gaat is een zaadje planten dat het hun leven is en zij zelf aan het stuur zitten. Misschien ze iets vertellen wat ik stiekem zelf ook wel had willen horen toen ik die leeftijd had..

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten