Typisch Labrie

Van 2000 tot 2015 heb ik programma’s mogen maken voor de Nederlandse televisie. Een gedeelte was maatschappelijk betrokken, iets waar ik kennelijk behoefte aan heb, maar meestal liet ik mijn keuze bepalen door programma’s die me over de grens namen.

Ik wil graag veel van de wereld zien en laten zien. In alle eerlijkheid wist ik dit niet toen ik met mijn opleiding aan de toneelschool van Amsterdam bezig was. Indertijd was de droom gevuld met volle schouwburgen, sterke hoofdrollen en uiteindelijk het schitteren op het grote doek. Wist ik veel?

Nee, het is m’n carrièreverloop, die me leerde wat blijkbaar het beste past. Laat ik gewoon ’s lomp een aantal programma’s opschrijven, die mij naar het buitenland stuurden: 3 Op Reis, Holy Shit, UR, Veronica’s Roadtrip, RTL7 Dakar, Try Before You Die, Wie Is De Mol?, Expeditie Robinson, De Volgende Stap, twee programma’s voor Discovery Channel en zelfs GTST. En elke keer als ik terug kwam van een reis, voelde ik me een mazzelaar, had ik er weer een goed verhaal bij en was het leven meer dan prima. Wie wil dat nou niet? Naar het buitenland gaan, op zoek naar de mooie en interessante dingen en die, met oprecht plezier, met de kijker delen. En je wordt ervoor betaald. Top deal. Vinden we allemaal, toch? Laten we wel wezen.

In hindsight besef je je dat de bizz je blijkbaar deze niche ook gunt. Je krijgt kansen. En ja, daar ben ik absoluut dankbaar voor, laat dat duidelijk zijn, maar het is ook een gegeven waar je mee gaat werken. Doe vervolgens een buts aan ervaring op met al deze reisprogramma’s en natuurlijk vorm je een mening over hoe je het zelf zou willen invullen. Logischerwijs eindig je op een bekende kruising: werken in de visie van een ander of je eigen verhaal creëren.

Drie jaar geleden ben ik gaan samenwerken met Luc de Nijs. Een eigengereide cameraman met een fantastisch oog. Het verbaast me iedere keer weer hoe niet alleen ik, maar ook de klanten reageren op de beelden die hij schiet in het buitenland.

Onze eerste opdracht was voor Thomas Cook. We waren ingehuurd door hun contactpersoon, Nicole van den Bosch en eindigden gedrieën op een zandheuvel in de woestijn van Egypte. Om ’t cheesy uit te melken; ’t was zonsondergang, ’t uitzicht verried niets mensgemaakt en het was stil. Nul geluid. Stil stil.

Uiteindelijk duurde het nog anderhalf jaar voordat we Nicole los konden weken van Thomas Cook. Zij heeft twintig jaar in de reisbranche gewerkt met alle bijbehorende contacten van dien en is de personificatie van structuur. Maar het allerbelangrijkste; ze reist met open vizier en avontuur kan alle kanten op.

Zonder deze twee mensen zou ik niet op werkvlak kunnen doen, wat ik wil. Samen streven we hetzelfde na. Het laat zich snel verwoorden in weeïg taalgebruik en dus dat passeer ik ff, maar de essentie zit ‘m in ‘hoe je op een andere manier rijk kan zijn’. Niks verhevens, niks moeilijks, maar je kan zoveel meemaken, als je maar durft.

Sinds begin 2015 geven we vol gas met ons productiehuis ‘Justcurious’. We richten ons in de reiswereld op belevenis, levenslust en eerlijk delen met de kijker. Met een kleine overhead is alles mogelijk in deze moderne tijd van vele platformen. Links of rechtsom gaan wij ons verhaal vertellen. Rijkdom, maar vooral vrijheid. Curiosity knows no limits…

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten